Neden Gökşen Akşam Lisesi

NEDEN GÖKŞEN AKŞAM LİSESİ?

HAYALLERİNİZİ ERTELEMEYİN!

Akşam Lisesi, gündüz okula gitmeye zaman bulamayan veya bir şekilde örgün eğitim imkânını kaybeden kişilerin okuma ihtiyacını karşılamak için açılmış okullardır. Bu okullar akşamları mesai bitiminden sonra lise öğrenimlerini tamamlamaya imkân tanır. Gökşen Akşam Lisesi olarak amacımız; gündüz ortaöğretim kurumlarına devam edemeyenler ile ortaöğretim kurumlarından ayrılmış olanların eğitiminin tamamlamasını sağlamaktır.

YÜZ YÜZE EĞİTİM AVANTAJINI YAŞAYIN!

Uzaktan eğitimin zorlukları Gökşen Akşam Lisesi ile ortadan kalkıyor. Yüz yüze eğitim sayesinde başarı lise diplomanızı almak için hiç bir engeliniz yok. Okula gitme yaşınızın geçmiş olduğunu düşünebilirsiniz, çocuklarınız olabilir, hatta çocuklarınız da lise çağına gelmiş olabilir. Bu şartlarda herhangi bir örgün eğitim kurumunda lise eğitimi alamazsınız. Gökşen Akşam Lisesi bu mazeretleri ortadan kaldırır.

ÖNCE LİSELİ SONA ÜNİVERSİTELİ OLUN!

Yaşınız veya şartlarınız ne olursa olsun, siz yeter ki liseyi bitirmek isteyin! Hiç vakit kaybetmeden okulumuza gelin, biran önce lise eğitiminizi bitirin ve üniversite hayalinize yelken açın. Zira Gökşen Akşam Lisesi, yüz yüze lise eğitiminin yanı sıra, müfredatı YKS’ye göre işleyip, isteyen öğrencilere birebir dersler vererek üniversite hayalinizi gerçekleştirir.

bg-student

HANGİ BELGELER GEREKLİ?

• Ortaokul diploması veya tasdikname,
  • İkametgâh,
  • Kimlik fotokopisi,
  • 2 adet fotoğraf,

KİMLER KAYIT OLABİLİR?

• Ortaokul mezunu olanlar.
  • 18 sekiz yaşını bitirmiş, lise eğitimini yarıda bırakanlar.
  • Lise eğitiminde 2 yıl sınıfta kalarak okuma hakkını kaybedenler.
  • Başka bir akşam lisesinde okuyanlar (nakil yoluyla).
  • Açık Öğretim Liselerinden ayrılanlar (tasdikname yoluyla)

HANGİ SINIFTAN BAŞLARIM?

Akşam liseleri kredili sistem değil, sınıf geçme sistemine göre hizmet vermektedir. Her 48 kredi bir yıla denk gelmektedir.

• 0-48 kredisi olanlar Lise 1. Sınıf
  • 48-96 arası kredisi olanlar Lise 2. Sınıf
  • 96-144 arası kredisi olanlar Lise 3. Sınıf
  • 144 ve üzeri kredisi olanlar Lise 4. Sınıftan eğitimlerine başlarlar.

NEDEN GÖKŞEN AKŞAM LİSESİ?

1 – Akşam Liseleri, ortaokulu bitirmiş, ancak lise eğitimini tamamlayamamış kişiler için vardır. Gökşen Akşam Lisesi, “Başarısız öğrenci yoktur, başarısız okul vardır” ilkesi ile hareket eder.

2 – Özel Gökşen Akşam Lisesi, anayasal bir hak olan eğitim hakkının bu öğrenciler için tekrar yaşam bulmasının teminatıdır.

3 – Öğrencilerin kendilerine güven duymaları, kendilerini tanıyarak potansiyellerini fark etmeleri ve geleceklerini özgürce planlayabilmeleri öncelikli hedefimizdir.

4 – Özel Gökşen Akşam Lisesi’nde her öğrenciye, öğrencinin bireysel ihtiyaçları gözetilerek, 24 kişilik sınıflarda eğitim olanakları sunulmaktadır.

5 – Okulumuzda Covid19 tedbirleri en üst düzeyde uygulanmaktadır. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının sıra sınıflarımızda günlük dezenfekte işlemleri yapılmaktadır. Girişlerde maske kontrol, ateş ölçümü ve HES kontrol gerçekleşmektedir.

6 – Okulumuzda her biri alanlarında uzman olan, deneyimli öğretmenlerin yol göstericiliğinde öğrenci merkezli eğitim yapılmaktadır.

7 – Okulun bir yaşam merkezi olmasından hareketle okul-öğrenci-aile koordinasyonuyla eğitim faaliyetleri sürdürülmektedir. Derslerimiz öğrenci ailelerine açık olarak yapılır. Derslerimize konuk olarak öğrenci yakınları katılabilmekte, aile bireylerinin uzmanlık alanlarına göre okul rehberlik çalışmalarında görev almaları sağlanmaktadır.

8 – Eğitim, sadece derslerden ve sınavlardan ibaret olmayıp, Gökşen Akşam Lisesi’nde bir yaşam biçimine dönüştürülür. Okulumuzda her öğrenci kendi ilgi ve yeteneklerine göre bir kültür kulübünde görev alır. Okulumuz öğrencilerinin düzenlediği gösteri ve etkinlikler ailelere açıktır.

9 – Okul Rehberlik servisimiz öğrencilerimizin bağımsız olarak kendi kariyerlerini kendi ilgi ve yeteneklerine göre planlayabilmeleri için kılavuzluk yapmaktadır.

10 – Tüm bu çabalarımız sonucunda son yıllarda Özel Gökşen Akşam Lisesi’nden mezun olan öğrencilerimizin üniversiteye yerleşme oranları % 60’yi geçmiştir. Hedefimiz her öğrencimizin üniversite hayalini gerçekleştirmeye yardımcı olmaktır.